dinsdag 23 maart 2010

Een aanval op de gezondheidszorg onder de Dekmantel van hervorming

De stemming zondagavond door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de goedkeuring van Obama's health care revisie was vergezeld van verklaringen dat deze als de grootste maatregel vormt van sociale hervormingen in generaties.
Met voorspelbaar demagogie, Obama, in een verklaring volgende passage van de factuur, noemt de maatregel als een historische hervorming een eeuw in de maak, een rechtvaardiging van de "Amerikaanse droom" en het bewijs dat "de regering van het volk en door het volk werkt nog steeds voor de mensen. "
Na maanden van gesloten-deur-onderhandelingen met de verzekeringsmaatschappijen en de farmaceutische managers CEO's, Obama maakte de absurde bewering dat de maatregel kwam "van de bottom-up." In feite is de wetgeving volledig werd ingegeven vanuit de top. Het vertegenwoordigt het opening schot in een radicale aanval op de gezondheidszorg voor werkende mensen.
Een duizelingwekkende niveau van cynisme is tentoongesteld in de zogenaamde gezondheidszorg "debat". Evasions en regelrechte leugens zijn gebruikt om de werkelijke inhoud van het wetsvoorstel te verbergen. Met zijn laatste passage, een media-geleide orgie van zelfingenomenheid zal ongetwijfeld volgen.
Op het einde, wat passage besloten het wetsvoorstel werd druk uitgeoefend door het Witte Huis, die optreedt namens de meest krachtige onderdelen van de financiële elite.
Er is altijd een sterk verschil tussen de openbare oproep van de Obama-administratie, vergezeld van valse populistische aanvallen op de verzekeringsmaatschappijen en de fundamentele strategische doelstellingen het begeleiden van de gezondheidszorg revisie, die werden uitgewerkt door Washington denktanks achter de rug van het Amerikaanse volk.
Details over wat er werkelijk in de wetgeving opgenomen zijn opzettelijk vaag links. De openbare presentatie door de administratie en het congres Democraten is ontworpen om te verhullen veel meer dan wat het onthult De meeste mensen zijn grotendeels in het duister over wat de uitvoering van de bepalingen van de wet zal betekenen voor hen en hun families. Voor alle gesprekstijd Obama's van het grote debat over de gezondheidszorg, is er geen ernstige of eerlijk publieke discussie.
De belangrijkste kenmerken van het wetsvoorstel zijn honderden miljarden dollars aan bezuinigingen op Medicare, en de eis dat individuen en gezinnen krijgen een verzekering of een boete, aldus een nieuwe toestroom van cash betalende klanten voor particuliere verzekeringsmaatschappijen. Bedrijven zijn niet verplicht om hun werknemers te voorzien van verzekering, waarbij slechts minimale boetes als ze dat niet doen.
De overheid en de bedrijven zijn voor een groot deel ontheven van elke verantwoordelijkheid voor de financiering van de gezondheidszorg, en de werkende bevolking aan de voet van de factuur.
Die onderdelen van de revisie die, in het kader van de Amerikaanse liberale politiek, werden uitgeroepen tot absoluut noodzakelijk zijn-zoals de openbare optie-waren lang geleden verlaten. Ze waren aanvankelijk opgenomen als een vijgenblad, gemakkelijker te maken voor liberale aanhangers van Obama om de regeling te verkopen aan het Amerikaanse volk.
Concessie na concessie aan de Republikeinse Partij was dat deze noodzakelijk zijn om tweepartij steun te krijgen. Maar nadat het duidelijk werd dat geen enkele Republikeinse steun zou worden verleend, in plaats van het herstel van de afgedankte bepalingen, nieuwe regressieve maatregelen werden toegevoegd.
Een schandelijke akkoord werd bereikt met de meest rechtse delen van de Democratische Partij zich verder te beperken abortus dekking. Definitieve passage was gedekt door een deal met de Democratische vertegenwoordiger Bart Stupak, een anti-abortus advocaat uit Michigan. Obama akkoord te ondertekenen een last-minute Executive Order bevestigd dat er geen federale middelen zouden worden gebruikt voor abortus onder de voorwaarden van het wetsvoorstel.
De uitvoerende orde, evenals taal in het wetsvoorstel zelf, betekent dat personen die overheidssubsidies, dat is, zal de werkende klasse en de armste lagen van de samenleving worden voorkomen dat een verzekering abortus dekt.
Dit getuigt van de politieke failliet van de liberale en de zogenaamde "links" aanhangers van Obama. Wat ze aangevraagd voor tientallen jaren was de centrale vraag noodzakelijk steun voor de Democratische Partij-het recht op een abortus-werd verlaten zonder protest.
Vergelijkingen van de doortocht van Sociale Zekerheid (in 1935) en Medicare (in 1965) verspreiden in de media en in verklaringen van het Witte Huis en het Congres Democraten. Wanneer deze mijlpaal hervormingen wet geworden, echter, waren de mensen duidelijk over de gevolgen ervan.
Vaststelling van de sociale zekerheid betekende dat gepensioneerden een maandelijkse check-in de mail zou krijgen. Met Medicare, de mensen wisten dat toen zij de leeftijd van 65 zouden medische dekking ontvangen onder de regering-run programma. Met deze zogenaamde "hervormingen", daarentegen, niemand weet wat jun te wachten staat.
De eerder genomen maatregelen, zoals elke sociale hervorming ontworsteld van de Amerikaanse heersende klasse, waren aangesloten op brede sociale strijd. Vaststelling van de sociale zekerheid kwam als een reactie op de massale beweging van de arbeidersklasse voor industriële vakbonden. Medicare viel samen met de burgerrechtenbeweging, een golf van militante stakingen, stedelijke opstanden, en de eerste tekenen van populaire oppositie tegen de oorlog in Vietnam.
Deze maatregel is opgesteld en wordt van bovenaf opgelegd. Het is geheel in lijn met het algemene beleid van de Obama administratie.
Het Witte Huis en het Congres hebben gereageerd met onverschilligheid en minachting als miljoenen werklozen zijn gemaakt, verloren hun huizen, en worstelde om hun huur en nut rekeningen betalen. Terwijl triljoenen dollars zijn toegewezen aan bail out Wall Street, geen zinvolle maatregelen zijn genomen om de geconfronteerde arbeidersklasse en gezinnen te verlichten.
Het beleid van Obama is gericht naar verhogen sociale ongelijkheid. School sluitingen en privatiseringen en massale leraar firings zijn onderschreven door zijn administratie. General Motors en Chrysler werden geruïneerd worden, om de voorwaarden waar de lonen, arbeidsomstandigheden en voordelen voor de gezondheid van de werknemers woest auto kon worden aangevallen te creëren.
De bewering dat de gezondheidszorg revisie is een oase van vooruitgang in deze woestijn van sociale reactie is gewoon een leugen. De ervaringen van miljoenen mensen die geen teken van de regering op enigerlei wijze in te spelen op hun behoeften hebben goed gevoed verdiende scepticisme en ronduit tegen de gezondheidszorg wetgeving binnen ruime lagen van de bevolking.
Het wetsvoorstel beoogt om te gaan met wat wordt gezien als een dringend probleem voor de heersende elite. Terwijl bedrijven, met de medewerking van de vakbonden, in staat zijn geweest van de lonen en de productiviteit te verhogen rijden, zijn zij niet in staat geweest om een rem zetten op de spiraal medische kosten. Deze komen in de vorm van toegenomen kosten voor de werknemer verzekeringen, evenals de zorg voor de armen en niet-verzekerde die medische behandeling bij noodgevallen kamers en openbare ziekenhuizen, waardoor de kosten overal stijgen.
Een oplossing voor dit probleem voor grote bedrijven-een die is aangepakt door Obama's health care herstructurering-is te dumpen deze meer kwetsbare delen van de bevolking in kale plannen, voor zover beperkingen worden geplaatst op duurder en "onnodige" testen, behandelingen en drugs. Hiertoe behoren uitgeklede Medicaid plannen, een ontdaan Medicare programma waar de zorg wordt gerantsoeneerd volgens "kosteneffectiviteit" en ondermaatse plannen beschikbaar voor aankoop op de verzekering "uitwisselingen."
De gezondheidszorg wetgeving een gevaarlijk precedent voor een veel bredere aanval op sociale programma's, waarvan elementen al in gang gezet zijn door de administratie. Vorige maand, Obama opgericht door Executive Order tweepartij een commissie op tekorten, die zal maatregelen voorstellen om de overheidsuitgaven voor Medicare, Medicaid en Social Security slash.
In de komende periode, toen miljoenen duidelijker geworden over de reële gevolgen van de gezondheidszorg factuur, zal de brute werkelijkheid onvermijdelijk veroorzaken een enorm gevoel van verraad en woede. Dit zal de weg voor de opkomst van nieuwe vormen van strijd als mensen beginnen met het alternatief overwegen om een corporate-gecontroleerde systeem van gezondheidszorg, dat wil zeggen op basis van een socialistisch programma dat begint met de fundamentele menselijke behoeften in plaats van bedrijfswinsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten