dinsdag 22 juni 2010

Ecologische ramp van het kapitalisme



Triljoenen dollars kunnen worden beschikbaar gemaakt voor de banken en de aandeelhouders van de VS economie.

Als wij een miljard dollar van de U.S. schuld willen betalen, aan één dollar per seconde, dan zou het 31 jaar, 259 dagen, 1 uur, 46 minuten, en 40 seconden duren. Het afbetalen van een biljoen dollar schuld, op een dollar per seconde, zou ongeveer 32000 jaar duren.

Echter, als het gaat om de problemen van miljoenen mensen, onderwijs, gezondheidszorg en nu ecologische verwoesting snel op te lossen, dan is de claim dat er eenvoudigweg "geen geld" te vinden is ? De liberalisering van de middelen voor deze dringend noodzakelijke vereiste, namelijk de nationalisering van de grote banken en ondernemingen en hun ondergeschiktheid aan de democratische controle van de arbeidersklasse.

Een rationele oplossing van de crisis is onmogelijk zolang de samenleving onder de invloed van de zakelijke en financiële elite blijft. Zoals het fout is de mensen te laten geloven dat we het Socialisme zomaar gaan krijgen ook niet met verkiezingen of medebeheren van van het kapitalisme. De olieramp golf is een demonstratie van het faillissement van het kapitalistische systeem en de dringende noodzaak van socialisme op te bouwen los van alle traditionele partijen ( waar de leuze is Horen-Zien en Zwijgen ) door middel van een nieuwe arbeiders partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten