dinsdag 10 augustus 2010

Obama, de marionet



How many times did the USA bomb a country since 1945 ?

23 bombardementen op 19 landen met Slimme bommen, Witte fosfor, Clusterbommen, Kruisraketten, verarmd Uranium.

De 'wereldwijde oorlog tegen het terrorisme', het grootste bedrog in de Amerikaanse geschiedenis. Deze 'oorlog' dient als voorwendsel om wereldwijd gewapend op te treden tegen iedereen die zich verzet tegen de Amerikaanse hegemonie. Er ontwikkelt zich een nieuwe vorm van slavernij, aan de hand van militarisering en de 'vrije markt'.
Obama de welsprekende heilige marionet van het US Kapitalisme en Imperialisme.

Bij iedere speech die hij geeft word hij grondig voorbereid (met of zonder tekst) om te zeggen wat het plubliek graag wil horen. Maar het word stilaan duidelijker, mooie lange speeches (woorden) zullen geen CHANGE geven aan de werkende Amerikaan.
Obama vertegenwoordigd de blanke macht met een zwart gezicht.

Verarmd uranium (DU) en witte fosfor
DU-munitie blijft één van de best verzwegen oorlogsmisdaden tot nu toe. Ondanks dat gezond verstand geen enkele andere conclusie toelaat, blijven Westerse overheden zich verschuilen achter woordspelletjes en incomplete rapporten. Misschien wel begrijpelijk, want hoe schofterig is het om je eigen kernafval ‘verarmd’ te noemen (er is niets verarmds aan) en het vervolgens op andermans grondgebied neer te pleuren en er tienduizenden, misschien wel honderdduizenden mensen mee vergiftigen?
Op basis van schattingen van het Britse ‘Atomic Energy Authority’ kan worden afgeleid dat 11% van de huidige generatie Irakezen zal sterven aan de gevolgen van DU-besmetting. Irak herbergt 27 miljoen mensen. In Afghanistan zijn de concentraties DU in dichtbevolkte gebieden nog groter dan in Irak.
Het nieuwe superwapen van moderne oorlogen is DU-munitie. DU-munitie is in Kosovo, Irak en Afghanistan in grote hoeveelheden gebruikt. Voorzichtige schattingen hebben het over 3.500.000 kg in Irak en 1.000.000 kg in Afghanistan. DU-munitie is munitie met een Uranium kern. De Uranium kern wordt vanwege het enorme pantserdoorborende (zelfscherpend) vermogen gebruikt als zogenaamde penetrator in domme en slimme bommen (zoals de in Afghanistan veel gebruikte bunkerbusters), in (kruis-) raketten, in (tank-) granaten en zelfs in kogels.
Dat de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Barack Obama VS-president is geworden, heeft aan de trend niets veranderd. Alleen al 54 procent van de vorig jaar bijgekomen militaire uitgaven staan op het conto van de VS. Met 661 miljard dollar heeft Washington in 2009 zes keer zoveel belastinggeld aan defensie besteed als China, met 100 miljard dollar de nummer twee op de wereldranglijst. Mede doorslaggevend voor de enorme uitgavenstijging in de VS is de oorlog in Afghanistan
Het Amerikaanse Congres heeft op 28 juli 2010 het licht op groen gezet voor 58,8 miljard dollar aan uitgaven, waaronder 33 miljard dollar voor de oorlog in Afghanistan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten