dinsdag 28 september 2010

Na het keerpunt van 1914

1914 was het grote keerpunt. De sociaal-democratie sluit vrede met het kapitalisme. Ze pretendeert het kapitalisme te kunnen veranderen via "hervormingen". Het verraad is brutaal en veelvuldig… De buitenparlementaire strijd voor het socialisme wordt begraven. Het resultaat vandaag: een eeuw van "reformistische" strategie loopt uit op een agressief en triomferend neoliberaal kapitalisme!

SP nu Spa, je bent met ons of …. tegen ons. (tegen ons en ge vliegt er uit …. )

12/1964
Na de grote Algemene Staking tegen de Eenheidswet van '60-'61 boekten socialisten en vooral communisten een verkiezingsoverwinning. In ruil voor het behoud van een aantal hoofdstukken van de eenheidswet en verstrengde maatregelen van ordehandhaving verkregen de socialisten sleutelposten in de regering Lefèvre-Spaak o.a. Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken. Op het zogenaamde "onverenigbaarheidscongres" van december '64 werden de radicalere Mouvement Populaire Wallon en La Gauche uit de partij gezet.

Maart 1999
Vilvoordse afdeling en 5 van de 7 SP mandatarissen uit de SP gezet. Tot vandaag de dag hebben de uitgesloten mandatarissen nog geen enkele geldige reden gehoord waarom de afdeling Vilvoorde werd ontbonden. Achter hun rug om werd door de administratieve commissie een onderzoek ingesteld. Niemand van de uitgesloten fractie werd hierbij gehoord. .

22/06/10
In het West-Vlaamse Menen zijn acht sp.a'ers uit de partij gestapt, zo maakte de Meense sp.a-schepen Karl Debuck bekend. Omwille van de verkiezingen bleef het even stil, maar nu wilde schepen Karl Debuck duidelijkheid. Afgelopen maandag kreeg hij van huidig provinciaal voorzitter John Crombez te horen dat de procedure tot uitzetting uit de partij was opgestart.

03/09/10
Vijf secretarissen van BBTK ontslagen.

1968/1995
ABVV Vakbondsdelegatie leden was in handen van de SP aan de VUB op één na, Etienne die geen lid was van de SP en waar alle middelen goed waren om Etienne kapot te maken, zoals bv: Etienne was hoofd delegée in het Komitee VGHV en werd officieel uit zijn functie ontslagen door de voorzitter van de ABVV delegatie en mede ondertekend door de ondervoorzitter. Deze ondervoorzitter is nu in 2010, lid van de werkgeversdelegatie aan de VUB in de Ondernemingsraad.

Dit allemaal om Etienne te verhinderen meer aanhang te krijgen bij het ATP (Administratief en Technisch Personeel) met zijn vakbondswerk. Sommige zogenoemde linkse proffen, waaronder een rector die Etienne hardhandig uit zijn bureau stampte en tierend riep “gij vuile communist “ dit in het bijzijn van zijn Secretaris en de toenmalige Regeringscommissaris (allen lid van de SP). En dit omdat Etienne een vergadering wou met de VUB werkgever.

2009
Het ABVV apparaat en zijn leiders zijn in handen van de Spa met als gevolg dat de partij het voor het zeggen heeft en de vakbond controleert wat deze doet en bepaalt wat mag en wat niet kan. Met als doel de dik betaalde plaatsen veilig te stellen voor hun zelf en hun zonen en dochters in alle regeringen. En te verhinderen dat het kapitalistisch systeem in vraag wordt gesteld door de werkende klasse maar dan niet in de Parlementaire salons van de Wetstraat.

De SPa is voor het medebeheren van het kapitalisme en voor de vrije markt economie. Volgens de Sp.a kan socialisme in het kapitalistisch systeem. Gennez verklaarde het al: “Socialisme is een geëvolueerd liberalisme”

21/06 2010
Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (Spa ) wil niet raken aan de missie van de VRT, maar zal ook niet afwijken van de gevraagde besparing van 65 miljoen euro. Dat heeft ze gezegd tijdens een 'open en constructief gesprek' met de vakbonden !

Gennez Caroline : "Ik voel mee met de 1672 mensen bij Carrefour". Wat ze NIET zegt, is dat Willy Claes (Spa) zetelt in de Raad van beheer van Carrefour.

03/1991
Frank Vandenbroucke. De Brusselse procureur vindt het niet nodig een onderzoek in te stellen in de geldverbrandingszaak, het Agusta-dossier wordt geklasseerd.
Hierop gaat Frank 3 jaar lessen volgen in Oxford, Verhofstadt verzekert hem dat hij een ministerpost krijgt bij zijn terugkeer. Wat dan ook gebeurde.

19/01/10

Steve Stevaert (Voorzitter Ethias 2007, Voorzitter Infrax 19/01/2010): “Het kapitalisme bestrijden? Dat is totale onzin, ik ben tegen het kapitalisme en voor de vrije markt als deze gecorrigeerd is.”

Willy Claes (bestuurslid Carrefour). Claes ondertekent dubbel besluit installatie Pershing II en Kruisraketten in België en betrokken in de Agusta affaire.

Luc van den Bossche (Bestuurslid bij Optima Financial Planners en Brussels Airport Company): voelt zich als een vis in het water in het zakenleven ….

Bert Anciaux: “Ik ben absoluut een Spa’er … en een echte Sociaal Democraat, maar ik blijf het product van VU-ID en Spirit ….”

Louis Tobback de “Republikein”: “zonder koning Albert zouden we nu met een groot probleem zitten”

Heyndrickx E.

Bronnen: Wikipedia, Trends, DM, Humo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten