zaterdag 21 november 2009

Obama anders maar hetzelfde doel, het VS-imperialisme voluit steunen en het VS-kapitalisme redden

23 februari 2009: Obama: Afgaanse gevangenen hebben geen rechten. Hiermee zet hij de politiek van Bush verder. Hij wil voor een bedrag van 60 miljoen dollar de Bagramgevangenis uitbreiden.

2 juli 2009: Obama geeft 30 miljard dollar aan GM.

18 september 2009 De nieuwe Amerikaanse regering (Obama) benadrukt dat ze haar plannen voor een raketschild niet afvoert, maar wijzigt.

29 september 2009: Obama ,de Guantanamo gevangenis gaat nog niet dicht,

9 oktober 2009: VS maakt BUNKER bom, Lockheed Martin krijgt 51,9 miljoen dollar om de B2 bommenwerpers aan te passen .

Obama krijgt de Nobelprijs voor de vrede.

13 oktober 2009: Obama stuurt 13000 extra militairen naar Afganistan.

29 oktober 2009: defensiebudget 680 miljard dollar, waarvan 1,3 miljard om Taliban om te kopen.

4 november 2009: Obama verzet zich tegen elke steun aan het VN rapport dat spreekt over oorlogsmisdaden en mogelijke misdaden tegen de menselijkheid tijdens het Iraelisch offensief in GAZA vorige winter

5 november 2009: Shell krijgt ontginningsrechten gedurende 20 jaar op één van de grootste olievelden in Irak.

7 november 2009: 7,3 miljoen werklozen extra in de US

8 november 2009: hervorming Amerikaanse gezondheidszorg (2000 blz) Senaat moet het nog goedkeuren.

10 november 2009: Obama denkt er aan om tienduizenden extra soldaten naar Afganistan te sturen

18 nov. 2009: Obama: Guantanamo zal niet gesloten worden op eind jan. 2010 maar in de loop van volgend jaar…..


Wat er niet gezegd wordt door de media en de traditionele politieke partijen

Jaarlijks stort Washington 3 miljard dollar aan militaire steun op de rekeningen van het Israëlische ministerie van Defensie. De VS onderhouden daarnaast uitstekende militaire relaties met het land, ook onder het huidige Obama presidentschap.Volgens de Washington Times (2/10) heeft Obama tijdens het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan het Witte Huis in mei van dit jaar, zijn goedkeuring uitgesproken over een al vier decennia oude geheime overeenkomst waarbij Israël zijn nucleair arsenaal mag behouden zonder dat het land de internationale inspecties moet ondergaan. Dat staat in schril contrast met de manier waarop Iran over zijn vermeend nucleair wapenprogramma wordt aangepakt en met initiatieven vanuit de Verenigde Naties om van het Midden-Oosten een kernwapenvrije zone te maken. Israël is een van de vier landen wereldwijd die geen partij is bij het Non-proliferatieverdrag. Dat heeft ook Duitsland niet gehinderd om het Israëlische nucleaire arsenaal zelfs een duw in de rug te geven. Enkele weken terug leverde Berlijn twee hypermoderne onderzeeërs van waarop nucleaire wapens kunnen worden afgevuurd. Israël bezit er inmiddels 5 exemplaren van. De jongste levering ging gepaard met een Duits subsidiebedrag van meer dan 300 miljoen Euro, goed voor een derde van de totale kostprijs.

Nov.2009, de eerste betoging van zwarte Amerikanen tegen de eerste zwarte president van de VS. Volgens de betogers zet Obama 'de imperialistische agenda van Washington' voort.'We stellen vast dat Barack Obama de blanke macht met een zwart gezicht vertegenwoordigt', riep een van de betogers door een megafoon. 'Hij is een instrument van onze imperialistische vijanden. We eisen onze vrijheid en we eisen de onmiddellijke terugtrekking van alle Amerikaanse troepen uit Afghanistan', voegde Omali Yeshitela, de voorzitter van burgerrechtenbeweging 'Black is Back', eraan toe. Charles Baron, gemeenteraadslid van New York en voormalig lid van de Black Powerbeweging Black Panthers, verweet Obama dat hij zich niet bezighoudt met het lot van de arme Afro-Amerikaanse bevolking. 'We zijn niet tevreden over hem (...). De hoop op verandering was slechts een illusie voor de zwarte bevolking', zegt Baron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten